Nemáte ešte konto? Registrovať
Máte vytvorený účet? Prihlásiť (Log In)
Skúsim sa ešte prihlásiť
Slovenské sójové plátky vyrobené zo sójovej múky.
Prečo je sója zdravá?
Sója obsahuje vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležité vo výžive človeka, hlavne z dôvodu znižovania výskytu civilizačných ochorení a ich prevencie. Práve kvôli svojmu vysokému obsahu bielkovín sa sója označuje ako rastlinné mäso. Sójové bôby obsahujú 30-40% bielkovín, 28 % sacharidov, 19% tuku a 5% minerálnych látok a vitamínov (A, B, C, E).
Ďalším plusom sóje je rozpustná vláknina (má jej viac ako ostatné strukoviny), ktorá predlžuje čas vstrebávania živín a chráni tenké aj hrubé črevo.
Sója sama o sebe na rozdiel od mäsa neobsahuje cholesterol ani iné nasýtené tuky. Preto je ideálnou náhradou mäsa pre ľudí, ktorí si musia strážiť hladinu cholesterolu v krvi. O sóji sa môžete dočítať, že konzumácia sójových výrobkov pomáha aj pri neurózach, depresiách, nervozite a nespavosti. To všetko nielen vďaka lecitínu ale aj tryptofánu, ktorý sa v mozgu podieľa na výrobe serotonínu a ako vieme, tento nervový prenášač ma dočinenia s našou dobrou (či skleslou) náladou.
Tipy na použitie
Sójové plátky varíme vo vode cca 20 min.; ideálne v zeleninovom vývare. Vodu zlejeme a uvarené sójové rezance necháme odkvapkať. Sójové rezance sú vhodné na prípravu mäsových alebo zeleninových jedál, môžeme ich tiež pridať do polievky (riedkej alebo krémovej).
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1316kJ/314kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 14g z toho cukry 12g; bielkoviny 51g; soľ 0,08g; vláknina 21g.
Slovensko.
Keby na web-stránke možno bolo zatnačiť približne čas doručenia objednávky, že by potom som mohla plánovať svoj...
- 25. marca 2025 Overený zákazník
Rýchlosť dodania Možnosť dodania Packetou
- 22. marca 2025 Overený zákazník
Super veĺmi som spokojná s Vašimi sluzbami, všetko načas a v poriadku doručené.
- 18. marca 2025 Overený zákazník