Ryža Carnaroli Taliansko - Riseria Merlano

Kód: 031913



Predaj ukončený

Popis produktu

V našej ponuke nájdete výborné prémiové Talianske ryže , ktoré k nám nejdú cez pol sveta:)

Pestujú sa iba 10 hodín autom od Malaciek a kupujeme ich vo veľkých baleniach priamo od pestovateľa Riseria Merlano v Buronzo. Riseria Merlano je rodinná firma s 70 ročnou tradíciou, ktorá produkuje iba ryžu najvyššej kvality.

Navarte si s nimi pravé talianske rizotto alebo španielsku paelu.


Vďaka vysokému obsahu škrobu a svojej jemnej krémovej konzistencii je Carnaroli nazývaná "kráľovnou talianskej ryže". Po uvarení si zachováva svoj tvar a nie je ľahké ju rozvariť. Pripravíte z nej dokonalé rissoto, hodí sa však aj k omáčkam, šalátom, či do sladkých pokrmov. Je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná.


Spôsob použitia

V stredne veľkom hrnci zohrejte olej, prisypte zvolené množstvo prepláchnutej ryže a mierne opražte. K opraženej ryži môžete pridať ďalšie ingrediencie (zeleninu, mäso, hríby a pod.), pridajte vodu (1,5 dielov vody na 1 diel tyže) a osoľte. Uveďte do varu, prikryte a na miernom ohni varte za občasného miešania 16-18 minút (ryža sa po uvarení lepí, ale vo vnútri zostane pevná). Prebytočnú vodu zlejte a ryžu podávajte.


Krajina pôvodu

Taliansko.




Výrobca
Riseria Merlano
Spôsob použitia

V stredne veľkom hrnci zohrejte olej, prisypte zvolené množstvo prepláchnutej ryže a mierne opražte. K opraženej ryži môžete pridať ďalšie ingrediencie (zeleninu, mäso, hríby a pod.), pridajte vodu (1,5 dielov vody na 1 diel tyže) a osoľte. Uveďte do varu, prikryte a na miernom ohni varte za občasného miešania 16-18 minút (ryža sa po uvarení lepí, ale vo vnútri zostane pevná). Prebytočnú vodu zlejte a ryžu podávajte.

Zoznam alergénov
Zoznam alergénov, ktoré môžu u niektorých citlivých jedincov vyvolať kožnú alergickú reakciu. Podľa § 49 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.